Costa Blanca

De Costa Blanca ligt met haar schitterende kustlijn in het zuidwesten van Spanje en is ongeveer 200 kilometer lang. De Costa Blanca (de witte kust) dankt haar naam aan de witte en roze bloesems van de amandelbomen die in februari volop bloeien, alles lijkt bedekt met een wit-roze laag sneeuw. De bekendste plaatsen aan de Costa Blanca zijn: Alicante, Benidorm, Jávea, Calpe, Altea, Moraira en Dénia. 

 

De Costa Blanca is een vakantiegebied met vele mogelijkheden. De gezelligheid van het toerisme en de rust van de schitterende natuur zorgen ervoor dat dit gebied al vele jaren een uitermate populaire vakantiebestemming is. Hier vind je alles wat Spanje zo aantrekkelijk maakt als vakantieland: zon, zee, z(str)and, schitterende natuur, gezelligheid en rust.

Badplaatsen als Benidorm, Jávea, Alicante, Altea en Dénia trekken jaarlijks veel toeristen naar dit gebied. Dit zorgt ervoor dat er rond deze toeristische trekpleisters altijd wat te doen is.

Voor de mensen die toerismo rural boven de drukte verkiezen is de Costa Blanca een aanrader. Het groene en bergachtige achterland kan worden omschreven als een oase van rust. De bergen, natuurparken en pittoreske steden en dorpen zijn zeer geschikt voor wandelaars en fietsfanaten. 

 

Voor de cultuurliefhebbers is de Costa Blanca ook zeer de moeite waard. In de pittoreske dorpjes en de oude binnensteden bevinden zich veel imposante, historische bouwwerken. De bouwstijl hier wordt gekenmerkt door Griekse, Romeinse en Moorse invloeden en biedt zo dus voldoende afwisseling.

De natuurliefhebbers kunnen genieten van de natuur en kunnen zich vergapen aan het prachtige bergachtige achterland en de akkers waarop citroenen, sinaasappels, amandels, olijven en druiven worden verbouwd. In de provincie Alicante zijn zes natuurparken en de liefhebbers van plantkunde kunnen genieten van meer dan 600 soorten planten die de Montgó bezit.

Voor de golfspeler is de Costa Blanca een paradijs met 21 golfbanen. In de directe omgeving van Jávea zijn er twee golfbanen. De 18 holesbaan van “Club del Golf La Sella” (onderaan onze berg de Montgo) is zelfs een uitdaging voor de professionele golfer door de fraai aangelegde obstakels en er is een mooie 9 holes golfbaan verderop in Javea.